Friday, May 27, 2016

やるきありません

空白な心

時々
この人生は
心が持てないと
もっと楽だな
自分が思った

だって
心が持てないと
イライラしても
怒らない
悲しいくても
泣かない

けど
すべての人間は
心を持っているはず
きれいかどうか
っていう問題です

アイ•ミス•ジャパン

Wednesday, May 11, 2016

SAHM

Being a Stay At Home Mother is really challenging..

At least for me..


T_T

Thursday, April 7, 2016

Seronoknya..

jadi

Student

realiTinya

sekarRang

bErmula

kehidupan

dengan mangga & grill

dengan Semut & cicak

dengan Sabun & beruS

I wish i could be as positive as pak cik tariq ramadan or nouman ali khan


Sigh

Saturday, July 25, 2015

MOMS

Sentiasa kagum dgn ibu2 dulu..

Walaupun mungkin pelajaran biasa2 shj
Takde pun blog 'how to raise 2 years old toddler' ataupun apss 'what to expect' dan yg sewaktu dgnnya..
Tp.. Mereka ttp berjaya menDIDIK anak2 mereka menjadi manusia..
How i wish i could have that same 'knowledge' to raise my kids.. For the sake of Allah..

Friday, March 6, 2015

No replacement

Feeling blessed and grateful that my parents are here~

Ya Allah
Ampunilah dosaku & dosa kedua ibu bapaku & rahmatilah mereka sebagaimana mereka mendidik daku di kala masih kecil


Saturday, April 12, 2014

Responsibilities


Responsible people will have respect with their TIME

One of the biggest thing we are missing is BALANCE

Finding BALANCE between all those pulls is your RESPONSIBILITY

The biggest thing that they (children) need from us is our TIME

The biggest crisis of young men today is FREE TIME

Keep young man busy!

Stop expecting your right

If you keep expecting from people you'll always disappointed.

Sunday, March 23, 2014

Bacalah dengan nama tuhanmu

Entri sedikit emo

Dahla mmg susah nk dpt buku2 islami utk kanak2 dkt jepun ni
Dlm hp mmg ada
Tp sy mmg x nk biasakan nusrah main gadget
Biarla org kate kolot ke ketinggalan zaman ke
Pada sy gadget bkn cara yg paling baik utk mendidik kanak2 waktu mereka sdg membesar
Ini pendapat n pendirian sy
Sy x kate kena ikut or whatsoever
So, no hard feeling, ok
Mmg la budak2 diam dapat gadget
Tp nnt jd mcm generasi kita yg dh mmg gile gadget
Smpai x reti nk berkomunikasi
::pjg pule explaination pasal gadget::
Dh jmpe website n buku yg best
Cimb click pule x bole gne
Tac x kunjung tiba
Cari website lain
Dh jmpe buku yg best juge
Kad kredit pule x bole gne
Aduhaiii
Byk betul cabaran n dugaan nk belikn buku utk nusrah ni

Semoga Allah telah reserve kan perkara yg lebih baik utk anak ini. Amin.

-tgh tunggu anak solehah ini bangun, nak pergi library. Bku islami x de, bku jepun pun bole laa-

::i really want her to grow up being a person who loves reading book.. And quran of course::